Over ONS

Schoolmaatjes ONS (bruggenbouwers tussen Ouders van Nieuwkomerskinderen en School) wil de communicatie en samenwerking tussen nieuwkomers en de school van hun kinderen verbeteren, door middel van de inzet van vrijwiligers. Het is een programma dat in samenwerking met Actief Ouderschap is opgezet door Ouderbetrokkenheid-PLUS. Het programma is bedoeld voor nieuwkomersgezinnen met kinderen op de basisschool, middelbare school of VVE/ kinderopvang.

Hoe gaan we te werk?
Wanneer u als school, schoolbestuur, samenwerkingsverband, gemeente of vrijwilligersorganisatie contact met ons opneemt omdat er hulp gewenst is bij de communicatie en samenwerking tussen nieuwkomersgezinnen en de school van hun kinderen, gaan wij daarover met u in gesprek. Wij luisteren naar de zorgen die er zijn en zoeken in samenspraak met alle betrokkenen naar een passende oplossing. Voor de financiering van een project zijn er diverse mogelijkheden die wij met u verkennen.

gedragscode Schoolmaatjes ONS
Onze coördinatoren en de vrijwilligers die als schoolmaatje voor nieuwkomergezinnen werken, houden zich aan de gedragscode die hiertoe is opgesteld door Ouderbetrokkenheid-PLUS.

Lees ook ons aanstellingsbeleid voor vrijwilligers.