Referenties Boek Tadese

Wat een waardevolle aanvulling voor de verhalen vanuit ons werk, mijn complimenten! Het boek rouleert nu onder mijn collega’s.
Marthine Bos, GGD IJsselland

Tadese Asghdom is een van de meest aardige, constructieve en geduldige mensen die ik ken. Hij staat altijd klaar om anderen te helpen en om iets op te bouwen. Ik ben blij dat ik nu zijn levensreis heb kunnen lezen. Het boek geeft een mooie mix van verhalen.
Samuel Tekeste, directeur Stichting Nieuwlander

Harriet heeft een ongekend talent voor schrijven. Het boek is prachtig en ook zeer herkenbaar. Vooral wat er geschreven werd over het evenement Welkom hier! Daar waren we als FOX AOB indertijd ook zeer nauw bij betrokken. Net als bij het Taalcafé, dat we via Stichting Kleurwerk hebben gefaciliteerd. De wijze van schrijven, met luchtigheid, humor, verdriet en blijdschap, maakt het tot een zeer mooi leesbaar boek. De afwisseling van de situatie hier en het vluchtverhaal van Tadese vond ik geweldig. Ik zou zeggen; blijf boeken schrijven, Harriet!
Marion de Vos, Stichting Kleurwerk

Wat een mooi boek! Ik heb het in één ruk uitgelezen. Het was soms zo herkenbaar! Sommige dingen, zoals waarom mensen vluchten uit Eritrea, werden door het boek juist wat duidelijker. Wat geweldig dat er mensen zijn zoals Tadese die zo veel verschil willen maken voor andere mensen. En datzelfde geldt voor de schrijver van het boek. Alle complimenten! Ik ga het boek ook aan mijn collega’s geven om te lezen. 
Jonathan Simonis, projectleider Samenwerken met ouders bij VVE, Arnhem 

Ik heb het boek gelezen met een lach en ook zeker met tranen. Ik hoop dat vele mensen het lezen!! Mooi ook hoe Harriet haar eigen kwetsbaarheid durft te delen.
Petra Lagerberg

Lees hier meer over het boek Tadese en de wijze van bestellen

Mooi geschreven. Je blijft er in lezen wanneer je eenmaal begonnen bent. En erg waardevol. Ik merk dat ik mijn blik verbreed door dit boek.
Ghislaine Keijzer

Ik heb het boek in één dag uitgelezen. Het legt onze situatie heel goed uit. In het begin dacht ik dat het niet inclusief zou zijn omdat Tadese om een andere reden en op een ander tijdstip is gevlucht dan wij, maar hij legt het heel goed uit. Als tolk en begeleider heeft hij een bijdrage geleverd aan ons integratieproces. Ik vond zijn werk als vrijwilliger bij de National Union of Eritrean Workers en zijn benoeming en besluit om naar Italië en Frankfurt te gaan zeer verrassend. Ik ken veel Eritreeërs die vrijwillig werken voor het Eritrese bevrijdingsfront, maar nu weet ik wat een moeilijk leven ze hebben gehad. Ik ben blij dat Tadese uiteindelijk is getrouwd en twee kinderen heeft gekregen. Ik begrijp dat het moeilijk was voor de schrijfster om soms niet teleurgesteld te zijn. Wij Eritreeërs moeten wennen in Nederland. Ik ben blij dat Tadese, Daniel en Yodit daar alles over konden vertellen. Fsha en Terhas zijn typische Eritreeërs. Wanneer we praten met iemand waarvan we denken dat hij ouder of meer bevoorrecht is dan wij, kijken we naar beneden of naar een andere kant als teken van respect voor die persoon. Voor Nederlanders lijkt het alsof we niet geïnteresseerd zijn, maar zo is het niet. Ik wil de schrijfster bedanken voor haar interesse en geloof in ons en voor het schrijven van dit boek over ons. 
Bokuretsion Estifanos

Ik heb het boek Tadese in een ruk uitgelezen. Harriet vertelt op een open en ontwapende manier over haar ervaringen met Eritrese nieuwkomers. Tadese gaf mij een leerzame inkijk in de Eritrese cultuur en gewoontes, en de zoektocht om geïntegreerd te raken in de Nederlandse samenleving.  Het boek gaf me niet alleen nuttige handvatten voor het omgaan met Eritrese vluchtelingen, maar met alle mensen. Een aanrader voor iedereen!
Wendela de Weger, Projectleider Kans – Stichting IBCE

Ik heb met veel plezier de verhalen van Tadese gelezen. Hoewel ik Tadese heel lang ken en ook zijn verleden altijd mee heb gekregen van huis uit vond ik het toch bijzonder om dat nu op chronologische volgorde terug te lezen. Verder vond ik ook de openheid van de schrijfster en haar ervaring met de Eritrese nieuwkomers mooi om te lezen. Hier en daar confronterend en herkenbaar. Het Schoolmaatjesproject vind ik fantastisch! Ook hierin herken ik veel terug omdat ik bij ons op school ook Eritrese nieuwkomers help. 
Martha Yacob

Wat een prachtig geschreven boek. Echt knap gedaan en ik heb er weer veel van geleerd. Ik heb met een brok in de keel, en af en toe natte ogen dit verhaal gelezen. Ook mooi dat gesproken wordt over “professionele nabijheid”. Ik lees dit als echte interesse in ouder en kind, een onderzoekende houding, elkaar echt goed willen leren kennen om nog beter te kunnen aansluiten.
David Kranenburg, directeur Actief Ouderschap

Ik heb vandaag ‘Tadese’ gelezen ‘in één ruk’. Prachtig geschreven en geordend.  En wat een geweldige inzet van Harriet, Tadese en zoveel anderen. Zo bouw je aan een inclusieve samenleving! Het Nawoord is een indrukwekkende slotbeschouwing.
Arnold Schilder

Het is een prachtig en goed leesbaar informatief boek. Ik kan het van harte aanbevelen!!!
Marjolein Schlijper, loopbaanbegeleider en trainer statushouders bij Impact

Het boek heeft me erg geraakt en ik vind het prachtig! De verhalen van Tadese en van al die andere vluchtelingen die voorbij komen zijn indrukwekkend, het schoolmaatjeswerk komt op een heel mooie manier naar voren en de eigen gevoelens van Harriet over de cultuurverschillen en hoe lastig het is om daarmee om te gaan vind ik heel treffend. Bij sommige passages kreeg ik tranen in mijn ogen. Ik hoop dat heel veel mensen het gaan lezen.
Anneke

Ik heb het boek met plezier gelezen. In een woord fantastisch! Waardevol voor elke professional en vrijwilliger die bezig is met Eritreeërs. Ik ken Tadese niet maar ik vond hem een fantastisch mens!!
Mek Ykeallo, oprichter van Stichting Ykeallo

Het is een mooi boek geworden! Ik heb het met interesse gelezen.
Jos Groot

Wat een prachtig verhaal, ik kon niet stoppen met lezen tot ik het boek uit had. Wat een mooi, indrukwekkend, ontroerend, levensecht en menselijk beeld wordt er geschetst van Tadese, van anderen en ook van Harriet zelf, van haar werk, haar ontdekkingstocht hierin. Het raakte mij diep. Er zijn denk ik veel doelgroepen waarvoor dit boek de moeite waard is en ik ben heel benieuwd waar het verder toe gaat leiden.
Marieke

‘Tadese’ is een laagdrempelig makkelijk leesbaar boek dat voor iedereen die geïnteresseerd is in de medemens, interessant is. Je krijgt een klein beetje het gevoel dat Eritrese vluchtelingen meemaken als zij naar Nederland komen. Het cultuurverschil is heel groot. Niet op te lossen in een paar jaar met een inburgeringscursus. Ook niet nodig. Het boek vergroot het begrip voor elkaar.
Peter van den Berg, SenW Leidschendam-Voorburg

Wat een inspirerend boek! Knap hoe Tadese en Sara hun levensverhaal vertellen met  toelichting van Harriet. Mooi hoe door inzet en respect culturen samen komen. Hoopvol hoe via het schoolmaatjesproject er bruggen worden geslagen: via verbinding komt integratie tot stand!
Marian Cornelissens

Een mooi boek, goed geschreven en het boeit van begin tot eind. Wel jammer dat niet alle verhalen in het boek terecht zijn gekomen. Want het maakt wel nieuwsgierig naar nog meer ervaringen van nieuwkomers.
Martha Buitenkamp

Genoten van de inhoud van dit boek. Mooi de afwisselende verhalen van Harriet en Tadese. Interessant ook de gesprekken met mensen, zoals Daniel en Ellen en hun ervaringen. En het eerlijke, oprechte nawoord van Harriet!
Elly Wardenaar

Het boek heeft me enorm geboeid en ook erg ontroerd, omdat ik zie hoe ongelofelijk bijzonder Harriet bezig is met de Eritrese mensen en hoeveel zij van zichzelf erin heeft gestoken, haar kwetsbaarheid niet schuwend. Haar zoektocht, waarin ze zichzelf bevraagt of ze het goed doet. Ik vind het echt heel goed. 
Saskia Ebus

Wat een prachtig boek! Ik heb het in een ruk uitgelezen. Het is mooi dat in het boek niet alleen het levensverhaal van een persoon wordt verteld, maar dat het juist breder wordt getrokken. Door de manier hoe het boek is opgezet en het zelfreflecterend vermogen van de schrijfster, krijg ik een beter beeld van de Eritrese cultuur, het schoolmaatjesproject en hoe we de verbinding kunnen aangaan met Eritrese nieuwkomers. Ook de mensen die de schrijfster gaandeweg heeft ontmoet en die hun kennis en ervaringen deelden hebben me geraakt, vooral Tadese. Ik heb er veel van geleerd.
Carola

Erg inspirerend en leuk om te lezen. De schrijfstijl is helder en duidelijk.
Henk Jansen, Fonds  Heinde en Verre

Mooi boek, erg interessant! Ik wist niets over Eritrese nieuwkomers. Alleen dat er ook in Leeuwarden een grote groep is en dat hun inburgering ‘anders’ gaat, meer tijd neemt enz. Iets in het individualiseringsproces herken ik als een van 11 kinderen, dicht op elkaar, zich voegend naar het collectief. Ook bijzonder! Niets mis mee, maar wel herkenbaar.
Wilma van Etten

Ik heb het boek in één ruk uitgelezen en op de docentenapp aangegeven als een ‘absoluut lezen!’. Wat is het een eerlijk en openhartig boek geworden. De zoektocht met vallen en opstaan is voelbaar. Heel herkenbaar ook als je contact hebt met Eritrese mensen. Ik vond het prachtig. Ik denk dat veel Nederlanders bezig zijn met eenzelfde zoektocht en hier absoluut hun voordeel mee kunnen doen. Mooi!
Marleen Rezaie-Delbeek, directeur/eigenaar Foxtaal

Lees hier meer over het boek Tadese en de wijze van bestellen