Lokale coördinatoren

Karin Brogtrop

Met buitenlandervaring in Afrika, Azië en het Midden Oosten en daarnaast jarenlange werkervaring met vluchtelinggezinnen in Nederland voel ik mij zeer betrokken bij project Schoolmaatjes ONS. Begrip over en weer, interculturele contacten, samenwerking, vriendschap; de basis voor een respectvolle multiculturele maatschappij, daar ga ik voor!

Regio: Haaglanden
Contact: 061463348
E-mail: karinbrogtrop@schoolmaatjesons.nl


Fouke Jansen

Vanuit mijn ervaring in het NT2-onderwijs weet ik wat een inspanning het vraagt om te aarden in een nieuw land. Wat helpt het dan als er iemand is, die je wegwijs maakt. Minder kopzorgen voor de ouders, meer kansen voor de kinderen. Daarom vind ik Schoolmaatjes ONS zo waardevol.

Regio: Amsterdam
Contact: 0652031524
E-mail: foukejansen@schoolmaatjesons.nl


Arco Sterk

Ik heb jaren gewerkt in het onderwijs en heb ervaren dat kinderen “het beter doen”  als ouders en school goed samenwerken. Bij veel nieuwkomers is die samenwerking niet vanzelfsprekend. Daarom draag ik graag mijn steentje bij aan de projecten Schoolmaatjes ONS.

Regio: Utrecht
Contact: 0649944592
E-mail: arcosterk@schoolmaatjesons.nl


Yteke Hoekstra

‘Een school realiseren waar nieuwkomerskinderen zich veilig voelen, waar ze vertrouwen in zichzelf en anderen ontwikkelen en weer kunnen groeien’, dat is mijn drijfveer. Jarenlange ervaring in het basisonderwijs en op een nieuwkomersschool zet ik in om de samenwerking tussen kind, ouders en school te concretiseren en te optimaliseren.

Regio: Sneek en omstreken
Contact: 06-36193999
E-mail: ytekehoekstra@schoolmaatjesons.nl  


Harriet Marseille

Met hart en ziel zet ik me in voor meer verbinding en inclusie in de maatschappij. Vaak is er nauwelijks contact tussen school en nieuwkomerouders. Vanuit mijn deskundigheid binnen Ouderbetrokkenheid-PLUS, en jarenlange ervaring met vluchtelingen, blijkt het mogelijk om zelfs in zeer moeilijke situaties contact en verbinding te realiseren.

Regio: Landelijk coördinator
Contact: 06-38193775
E-mail: harrietmarseille@schoolmaatjesons.nl


Nolly van Ravesteijn

Als NT2 leerkracht ervaar ik, dat er onvoldoende contact is tussen ouders van nieuwkomers en school. Het opbouwen van een wederkerige relatie is van essentieel belang. Ouders zouden meer ondersteund kunnen worden om het contact met school laagdrempelig te maken. Verbinden is hierbij mijn sleutelwoord.

Regio: Zaltbommel / Bommelerwaard
Contact: 06-21591635
E-mail: nollyvanravesteijn@schoolmaatjesons.nl


Muhammad Ali

Als docent en begeleider zag ik hoe moeilijk het kan zijn om je in een nieuw land en nieuwe cultuur thuis te gaan voelen, en zelfstandig je weg te vinden. Ik vind het belangrijk om kinderen zoveel mogelijk kansen te geven, zodat ze een fijne plek in de maatschappij vinden.

Regio: Lansingerland
Contact: 06-84064638
E-mail:  Muhammadali@schoolmaatjesons.nl  

 


Meer weten? Interesse om zelf een schoolmaatje ONS te worden, of ONS-coördinator? Of interesse om een schoolmaatjes ONS-project te starten? Neem dan telefonisch contact op met Harriet Marseille (070-3276697 / 06-38193775) of per e-mail