Lokale coördinatoren

Harriet Marseille

Met hart en ziel zet ik me in voor meer verbinding in de maatschappij. Dat kan met professionele nabijheid. Vanuit mijn deskundigheid binnen Ouderbetrokkenheid-PLUS en jarenlange ervaring met vluchtelingen, zie ik vrijwel altijd mogelijkheden om meer contact tot stand te brengen tussen school en nieuwkomersouders.

Gemeente: Leidschendam-Voorburg (tevens landelijk coördinator)
Contact: 06-38193775
E-mail: harriet@lelievita.nl


Josine van Dorst

Toen ik voor het eerst las over Schoolmaatjes ONS, realiseerde ik me pas hoe belangrijk het is dat nieuwkomersgezinnen goed worden begeleid richting school. School is de basis van onze samenleving en een plek waar wij de kinderen van deze gezinnen een goede start in Nederland mee kunnen geven.

Gemeente: Rijswijk
Contact: 06-29086429
E-mail: schoolmaatjesons.josine@gmail.com


Fouke Jansen

Vanuit mijn ervaring in het NT2-onderwijs weet ik wat een inspanning het vraagt om te aarden in een nieuw land. Wat helpt het dan als er iemand is, die je wegwijs maakt. Minder kopzorgen voor de ouders, meer kansen voor de kinderen. Daarom vind ik Schoolmaatjes ONS zo waardevol.

Gemeente: Amsterdam
Contact: 0652031524
E-mail: foukejansen@schoolmaatjesONS.nl


Rosa van Kleef

Schoolmaatjes ONS draait om de toekomst van kinderen die met hun gezin een nieuw leven in Nederland opbouwen. Daar zet ik me volledig voor in, samen met enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Doordat ouders de schoolinformatie beter gaan begrijpen en leren samenwerken met school, krijgen hun kinderen betere kansen.

Gemeente: Lansingerland
Contact: 06-39198002
E-mail: r.vankleef@bibliotheekoostland.nl


Sacha Peters

Door mijn werk met Eritrese statushouders bij stichting Vangnet, zie ik hoe belangrijk het is dat nieuwkomers goed contact hebben met school. Dit is belangrijk en goed voor de ouders, en werkt ook door naar hun kinderen. Dit project maakt dat de kinderen en ouders zich gehoord en gezien voelen. 

Regio: Deventer
Contact: 06-46990801
E-mail: peters@stichtingvangnet.com


Caroline van de Vijver

Als kinderen van nieuwkomers hier voor het eerst naar school gaan is alles nieuw en anders, ook voor de ouders. Een maatje dat hen helpt bij het contact met de school en alles wat daarbij komt kijken is daarom zo waardevol. Als coördinator wil ik dat graag mogelijk maken.

Gemeente: Rijswijk
Contact: 06-22195856
E-mail: c.vandevijver@hotmail.com

 

 

Meer weten? Interesse om zelf coördinator te worden binnen Schoolmaatje ONS? Of interesse om een schoolmaatjes ONS-traject te starten? Neem dan telefonisch contact op met Harriet Marseille (06-38193775) of per e-mail