Vrijwilligersvacatures

Wij zoeken op dit moment vrijwilligers voor onze schoolmaatjestrajecten in Leidschendam-Voorburg, Lansingerland, Deventer en Rijswijk. Zie de vrijwilligersvacature hieronder en de beschrijving per project.

Heb je ideeën voor een schoolmaatjestraject in een gemeente waar Schoolmaatjes ONS nog niet actief is? Laat het dan weten! Mail hiervoor naar harrietmarseille@schoolmaatjesONS.nl.

Leidschendam-Voorburg
In Leidschendam-Voorburg wordt al vanaf 2017 met schoolmaatjes gewerkt. Momenteel kunnen we weer nieuwe vrijwilligers gebruiken. Op maandagavond 15 april 2024 is er een vrijblijvende informatieavond voor mensen die meer willen weten over wat het werk als schoolmaatje inhoudt. Deze avond vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur op het adres Kooiland 36 in Leidschendam. Meld je aan bij Harriet Marseille als je interesse hebt voor het bijwonen van deze avond of als je een intakegesprek wilt voor de functie van schoolmaatje: bel haar op 06-38193775 of stuur een e-mail naar harrietmarseille@schoolmaatjesons.nl. Dan maakt zij een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Zie ook:
het artikel dat in 2020 over het schoolmaatjeswerk verschenen is in Het Krantje van Leidschendam-Voorburg;
– de ervaringen uit het project dat in 2021 is afgerond;
het artikel dat in 2023 is verschenen bij de Coöperatiekring Leiden-Haaglanden

Amsterdam
Sinds 2020 wordt in Amsterdam met schoolmaatjes gewerkt. In maart 2024 is een schoolmaatjestraject in Amsterdam-Oost afgerond. We hopen binnenkort in Amsterdam-Noord een nieuw traject te kunnen starten. Mocht je interesse hebben als schoolmaatje hieraan deel te nemen, neem dan contact op met Fouke Jansen: bel haar op 06-52031524 of stuur een e-mail naar foukejansen@schoolmaatjesONS.nl.

Zie ook het artikel dat over het eerste project verschenen is in de Echo Oost

Lansingerland
Ook in Lansingerland is Schoolmaatjes ONS actief sinds begin 2020. Het schoolmaatjeswerk heeft er inmiddels een vaste basis gekregen en valt onder bibliotheek Oostland.
Mocht je interesse hebben vrijwilliger te worden, neem dan contact op met Rosa van Kleef: bel haar op 06-39198002 of stuur een e-mail naar R.vanKleef@bibliotheekoostland.nl. Dan laat zij weten wat de mogelijkheden zijn.
Zie ook het artikel dat over het schoolmaatjeswerk verschenen is in Hart van Lansingerland.

Velsen
In Velsen is Schoolmaatjes ONS in de zomer van 2021 van start gegaan bij Welzijn Velsen. Dit traject is in het voorjaar van 2024 afgerond. Er zijn nu geen nieuwe vrijwilligers nodig. Mocht je desondanks interesse hebben in het schoolmaatjeswerk, neem dan contact op met Marjolein Karel: bel haar op 06-33589330 of stuur een e-mail naar karel@welzijnvelsen.nl, dan laat zij weten wat de mogelijkheden zijn.

Zie ook het artikel dat verschenen is in de IJmuider Courant

Deventer
In Deventer zijn we in 2022 gestart met een schoolmaatjestraject specifiek voor Eritrese gezinnen. In 2024 is dit uitgebreid naar alle nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond. De coördinatie ligt in handen van Stichting Vangnet. Ben je geinteresseerd om hier schoolmaatje te worden, geef dat dan door aan Sacha Peters: bel haar op 06-46990801 of stuur een e-mail naar peters@stichtingvangnet.com, dan maakt zij een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Rijswijk
Een aantal basisscholen in Rijswijk is in 2023 met Schoolmaatjes ONS in zee gegaan. De coördinatie ligt in handen van Josine van Dorst, schoolmaatjesons.josine@gmail.com. We hopen in 2024 door te kunnen gaan met nieuwe gezinnen. Op maandagavond 15 april 2024 is er een vrijblijvende informatieavond voor mensen die meer willen weten over wat het werk als schoolmaatje inhoudt. Deze avond vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur op het adres Kooiland 36 in Leidschendam. Meld je aan bij Harriet Marseille als je interesse hebt voor het bijwonen van deze avond of als je een intakegesprek wilt voor de functie van schoolmaatje: bel haar op 06-38193775 of stuur een e-mail naar harrietmarseille@schoolmaatjesons.nl. Dan maakt zij een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Interesse om schoolmaatje te worden? Benader dan de lokale coördinator