Vrijwilligersvacatures

Wij zoeken op dit moment vrijwilligers voor onze schoolmaatjesprojecten in Leidschendam-Voorburg, Lansingerland, Amsterdam en Velsen. Zie de vrijwilligersvacature hieronder en de beschrijving per project. Laat ons ook weten als je vrijwilliger zou willen worden in Deventer, waar dit schooljaar een project van start gaat specifiek voor Eritrese gezinnen. Of in Den Haag Moerwijk, waar we dit schooljaar aan de gang gaan voor gezinnen op basisschool de Grote Beer. We hopen ook binnenkort een project in Apeldoorn te kunnen starten.

Heb je ideeën voor een schoolmaatjesproject in een gemeente waar Schoolmaatjes ONS nog niet actief is? Laat het dan weten!


Mail hiervoor naar harrietmarseille@schoolmaatjesONS.nl of benader de lokale coördinator


In principe bezoeken onze vrijwilligers de gezinnen thuis. Door corona zijn er wel periodes geweest dat we zoveel mogelijk online contact moesten houden. Schoolmaatjes ONS stelt op basis van het landelijke coronabeleid eigen richtlijnen op m.b.t. gezinsbezoek. Uiteraard zijn de vrijwilligers hierbij altijd gehouden aan de landelijke coronamaatregelen en -adviezen.

Leidschendam-Voorburg
In Leidschendam-Voorburg lopen vanaf 2017 al schoolmaatjesprojecten. Momenteel kunnen we weer nieuwe schoolmaatjes gebruiken. Zeker nu er veel nieuwe vluchtelingen worden verwacht, is de behoefte aan schoolmaatjes groot.
Meld je aan bij Harriet Marseille als je interesse hebt als vrijwilliger: bel haar op 06-38193775 of stuur een e-mail naar harrietmarseille@schoolmaatjesONS.nl. Dan maakt zij een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Zie ook het artikel dat in 2020 over het schoolmaatjeswerk verschenen is in Het Krantje van Leidschendam-Voorburg of lees de ervaringen uit het project dat voor de zomer van 2021 is afgerond.

Amsterdam
In 2020 is Schoolmaatjes ONS gestart in Amsterdam-Oost en op dit moment loopt het tweede schoolmaatjesproject in Amsterdam, specifiek voor gezinnen met kinderen die op de school MKC Zeeburgereiland zitten. We kunnen op dit moment weer nieuwe vrijwilligers gebruiken voor gezinnen die dit schooljaar mee gaan doen aan het project.
Meld je aan bij Fouke Jansen als je interesse hebt als schoolmaatje: bel haar op 0652031524 of stuur een e-mail naar foukejansen@schoolmaatjesONS.nl.

Zie ook het artikel dat over het eerste project verschenen is in de Echo Oost

Lansingerland
Ook in Lansingerland is Schoolmaatjes ONS actief sinds begin 2020. Het schoolmaatjeswerk heeft met ingang van dit jaar een vaste basis gekregen in Lansingerland en het valt voortaan onder bibliotheek Oostland.
Mocht je interesse hebben vrijwilliger te worden, neem dan contact op met Muhammad Ali: bel hem op 06-84064638 of stuur een e-mail naar muhammadali@schoolmaatjesons.nl. Dan laat hij weten wat de mogelijkheden zijn.
Zie ook het artikel Zie ook het artikel dat over het eerste schoolmaatjesproject verschenen is in Hart van Lansingerland.

Velsen
In Velsen is Schoolmaatjes ONS in de zomer van 2021 van start gegaan bij Welzijn Velsen. Op dit moment zijn er voldoende vrijwilligers, maar in de loop van de tijd zullen er weer nieuwe gezinnen meedoen en zijn nieuwe vrijwilligers welkom.
Meld je aan bij Marjolein Karel als je interesse hebt als vrijwilliger: bel haar op 06-33589330 of stuur een e-mail naar karel@welzijnswv.nl, dan maakt zij een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Zie ook het artikel dat over dit project is verschenen in de IJmuider Courant

Deventer en Apeldoorn
In Deventer en Apeldoorn hebben Schoolmaatjes ONS en Stichting Vangnet een aanvraag voor een schoolmaatjesproject specifiek voor Eritrese nieuwkomers in voorbereiding. Ben je eventueel geinteresseerd om hier schoolmaatje te worden, geef dat dan door aan Zuzana Valinova via valinova@stichtingvangnet.com