Vrijwilligersvacatures

Wij zoeken op dit moment vrijwilligers voor onze schoolmaatjesprojecten in Leidschendam-Voorburg, Lansingerland, Amsterdam, Velsen, Deventer, Den Haag en Rijswijk. Zie de vrijwilligersvacature hieronder en de beschrijving per project.

We hopen ook binnenkort een project in Apeldoorn te kunnen starten.

Heb je ideeën voor een schoolmaatjesproject in een gemeente waar Schoolmaatjes ONS nog niet actief is? Laat het dan weten! Mail hiervoor naar harrietmarseille@schoolmaatjesONS.nl.


Leidschendam-Voorburg
In Leidschendam-Voorburg lopen vanaf 2017 al schoolmaatjesprojecten. Momenteel kunnen we weer nieuwe schoolmaatjes gebruiken. Op 15 en 21 februari vindt de training voor nieuwe vrijwilligers in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg plaats (van 19.30 tot 22.00 uur, locatie ergens in in Rijswijk). En op 7 februari is er van 19.30 tot 21.00 uur een informatieve bijeenkomst in de Professor Casimirschool in Voorburg, waar ook geïnteresseerden uit Rijswijk bij aan kunnen sluiten. Meld je aan bij Harriet Marseille als je interesse hebt als vrijwilliger: bel haar op 06-38193775 of stuur een e-mail naar harriet@lelievita.nl. Dan maakt zij een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Zie ook het artikel dat in 2020 over het schoolmaatjeswerk verschenen is in Het Krantje van Leidschendam-Voorburg of lees de ervaringen uit het project dat in 2021 is afgerond.

Amsterdam
In 2020 is Schoolmaatjes ONS gestart in Amsterdam-Oost en op dit moment loopt het tweede schoolmaatjesproject in Amsterdam, specifiek voor gezinnen met kinderen die op de school MKC Zeeburgereiland zitten. We kunnen op dit moment weer nieuwe vrijwilligers gebruiken voor gezinnen die dit schooljaar mee gaan doen aan het project.
Meld je aan bij Fouke Jansen als je interesse hebt als schoolmaatje: bel haar op 0652031524 of stuur een e-mail naar foukejansen@schoolmaatjesONS.nl.

Zie ook het artikel dat over het eerste project verschenen is in de Echo Oost

Lansingerland
Ook in Lansingerland is Schoolmaatjes ONS actief sinds begin 2020. Het schoolmaatjeswerk heeft met ingang van dit jaar een vaste basis gekregen in Lansingerland en het valt voortaan onder bibliotheek Oostland.
Mocht je interesse hebben vrijwilliger te worden, neem dan contact op met Muhammad Ali: bel hem op 06-84064638 of stuur een e-mail naar muhammadali@schoolmaatjesons.nl. Dan laat hij weten wat de mogelijkheden zijn.
Zie ook het artikel Zie ook het artikel dat over het eerste schoolmaatjesproject verschenen is in Hart van Lansingerland.

Velsen
In Velsen is Schoolmaatjes ONS in de zomer van 2021 van start gegaan bij Welzijn Velsen. Op dit moment zijn er voldoende vrijwilligers, maar in de loop van de tijd zullen er weer nieuwe gezinnen meedoen en zijn nieuwe vrijwilligers welkom.
Meld je aan bij Marjolein Karel als je interesse hebt als vrijwilliger: bel haar op 06-33589330 of stuur een e-mail naar karel@welzijnswv.nl, dan maakt zij een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Zie ook het artikel dat over dit project is verschenen in de IJmuider Courant

Deventer en Apeldoorn
In Deventer zijn we in 2022 gestart met een schoolmaatjesproject specifiek voor Eritrese gezinnen. De coördinatie ligt in handen van Stichting Vangnet. Ben je geinteresseerd om hier schoolmaatje te worden, geef dat dan door aan Sacha Peters: bel haar op 06-46990801 of stuur een e-mail naar peters@stichtingvangnet.com, dan maakt zij een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Den Haag
In Den Haag Moerwijk is in het najaar van 2022 een schoolmaatjesproject van start gegaan bij gezinnen van basisschool Grote Beer. De coördinatie ligt in handen van Wijkz. Ben je geinteresseerd om hier schoolmaatje te worden, geef dat dan door aan Anton Niese: bel hem op 06-22126074 of stuur een e-mail naar a.niese@wijkz.nl, dan maakt hij een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Rijswijk
Bij drie basisscholen in Rijswijk gaat in 2023 een nieuw schoolmaatjesproject van start. Op 15 en 21 februari vindt de training voor nieuwe vrijwilligers plaats (van 19.30 tot 22.00 uur, locatie in Rijswijk volgt). En op 7 februari is er van 19.30 tot 21.00 uur een informatieve bijeenkomst in de Professor Casimirschool in Voorburg, waar ook geïnteresseerden uit Rijswijk bij aan kunnen sluiten. Meld je aan bij Josine van Dorst als je interesse hebt als schoolmaatje: bel haar op 06-29086429 of stuur een e-mail naar schoolmaatjesons.josine@gmail.com, dan maakt zij een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Interesse om schoolmaatje te worden? Benader dan de lokale coördinator