boek Tadese

TADESE – Eritrese nieuwkomers verdienen onze warme steun

In september 2021 is het boek ‘Tadese – Eritrese nieuwkomers verdienen onze warme steun’, verschenen. Het is geschreven door Harriet Marseille, landelijk coördinator binnen Schoolmaatjes ONS. Het is een vlot leesbaar boek van 112 pagina’s, met Tadese Asghdom in de hoofdrol. Het boek gaat ook over Eritrese nieuwkomers en de uitdagingen waar zij tegenaan lopen. En over het schoolmaatjeswerk bij Eritrese gezinnen.

Tadese is sinds 2020 als cultuurtolk betrokken bij Schoolmaatjes ONS. Dankzij zijn verzoek aan Harriet om een boek over hem te schrijven, heeft zij hem diepgaand kunnen bevragen. Dit gaf veel inzicht in de situatie in Ethiopië en Eritrea in de afgelopen decennia.

Tadese zet zich nu actief in voor Eritrese nieuwkomers. Ook Harriet kent veel Eritreeërs. Zij integreren niet gemakkelijk in Nederland. Maar ze laten je wel heel hartelijk toe in hun leven. Het zijn in het algemeen leuke, lieve, bescheiden mensen. Het is belangrijk voor hen om een betrokken netwerk op te kunnen bouwen binnen de Nederlandse samenleving, zodat ze meer verbinding ervaren met hun Nederlandse ‘buren’.

Vanuit Schoolmaatjes ONS hopen we van harte dat dit boek nieuwsgierig maakt naar wie die Eritrese nieuwkomers zijn. En dat het professionals (zoals sociaal werkers, leraren en beleidsambtenaren),  vrijwilligers en alle mensen die gewoon als medemens iets willen betekenen voor de ander, tot inspiratie zal dienen om Eritrese nieuwkomers te helpen zich meer thuis te gaan voelen in Nederland. 

Het boek is op dit moment uitverkocht. Binnenkort zal de pdf van het boek gratis ter beschikking worden gesteld.Heb je hier interesse in, laat dit dan vast even weten met een e-mail aan harriet@lelievita.nl, dan krijg je het toegestuurd zodra het beschikbaar is.

Gegevens
Titel: Tadese
Ondertitel: Eritrese nieuwkomers verdienen onze warme steun
Auteur: Harriet Marseille
ISBN:  9789081248501
Uitgever: Lelievita

Reacties
De reacties zijn lovend. Een greep uit de berichten:

“Wat een prachtig boek is het geworden! (…) Door de manier hoe je het hebt opgezet en je zelfreflecterend vermogen, krijg ik een beter beeld van de Eritrese cultuur, het schoolmaatjesproject en hoe we de verbinding kunnen aangaan. Ook de mensen die je gaandeweg hebt ontmoet en die hun kennis en ervaringen deelden hebben me geraakt, vooral Tadese. En, je hebt een fijne vertelstijl.”


“Het heeft me erg geraakt en ik vind het prachtig!”


“Ik heb het in één ruk uitgelezen en op de docentenapp aangegeven als een ‘absoluut lezen!’ Wat is het een eerlijk en openhartig boek geworden. De zoektocht met vallen en opstaan is voelbaar.”


“Erg boeiend!”


“Wat een prachtig geschreven boek. Ik heb met een brok in de keel, en af en toe natte ogen jouw verhaal gelezen. Echt knap gedaan en ik heb er weer veel van geleerd! Je doet mooi werk!”

Lees hier alle referenties