Boek ‘Tadese – Eritrese nieuwkomers verdienen onze warme steun’ vanaf nu te bestellen

KLIK OP DEZE LINK VOOR DE MEEST RECENTE INFORMATIE OVER HET BOEK

De proefdruk van mijn nieuwste boek is binnen!

‘Tadese – Eritrese nieuwkomers verdienen onze warme steun’ is een gemakkelijk leesbaar boek van 112 pagina’s, met Tadese Asghdom in de hoofdrol. Het boek gaat ook over Eritrese nieuwkomers en over het schoolmaatjeswerk bij Eritrese gezinnen.

In april 2020 vroeg Tadese Asghdom mij of ik een boek wilde schrijven over zijn levensverhaal. Zijn verzoek verraste me. Maar ik heb het gedaan en het boek komt naar verwachting half september uit.

Tadese is sinds 2020 als cultuurtolk betrokken bij Schoolmaatjes ONS. Dankzij zijn verzoek een boek over hem te schrijven, heb ik hem diepgaand kunnen bevragen. Ik leerde daardoor veel over de situatie in Ethiopië en Eritrea in de afgelopen decennia.

Tadese zet zich nu actief in voor Eritrese nieuwkomers en ik ken zelf inmiddels ook heel wat Eritreeërs. Zij integreren niet gemakkelijk in Nederland. Maar in mijn contacten met hen merk ik dat ze je wel heel hartelijk toelaten in hun leven. Het zijn in het algemeen leuke, lieve, bescheiden mensen en ik gun ze van harte dat ze een fijn netwerk kunnen opbouwen binnen de Nederlandse samenleving en dat ze meer verbinding zullen ervaren met hun Nederlandse ‘buren’.

Ik hoop dat dit boek nieuwsgierig maakt naar wie die Eritrese nieuwkomers zijn. En dat het professionals (zoals sociaal werkers, leraren en beleidsambtenaren),  vrijwilligers en alle mensen die gewoon als medemens iets willen betekenen voor de ander, tot inspiratie zal dienen om Eritrese nieuwkomers te helpen zich meer thuis te gaan voelen in Nederland. 

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken, zijn de kosten heel laag gehouden:

Het boek kost € 12,- (plus een bijdrage in de verzendkosten van € 2,95).

Je kunt met een e-mail aan harrietmarseille@schoolmaatjesons.nl exemplaren reserveren. Geef je naam en adres door en het aantal gewenste exemplaren, dan krijg je ze toegestuurd zodra ze van de drukker komen (naar verwachting half september). Wil je een gesigneerd exemplaar, vermeld dat er dan even bij.

KLIK OP DEZE LINK VOOR DE MEEST RECENTE INFORMATIE OVER HET BOEK

2 antwoorden op “Boek ‘Tadese – Eritrese nieuwkomers verdienen onze warme steun’ vanaf nu te bestellen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *