Informatieavond 15 april in Leidschendam

In Leidschendam-Voorburg melden scholen op dit moment weer nieuwkomersgezinnen aan die graag een schoolmaatje willen hebben. Ook in Rijswijk verwachten we binnenkort aanmeldingen. Op maandag 15 april wordt er daarom een vrijblijvende informatie-avond gehouden in Leidschendam, waar uitleg gegeven wordt over wat het vrijwilligerswerk als schoolmaatje inhoudt.

datum: maandag 15 april
tijd: 19.30-21.00 uur
adres: Kooiland 36, 2264 MP Leidschendam

De gezinnen waar Schoolmaatjes ONS zich voor inzet betreft vluchtelingen met schoolgaande kinderen. Een schoolmaatje is het maatje van de ouders en helpt hen met ‘ouderbetrokkenheid’, of te wel de communicatie en samenwerking met de school van de kinderen. Het is enorm dankbaar werk. Je bouwt een band op met een gezin dat vaak nog geen contacten heeft in de Nederlandse samenleving. Een boeiende, veelzijdige functie, waarmee je bijdraagt aan kansengelijkheid voor nieuwkomers.

Op onze pagina vrijwilligersvacatures kun je lezen wat het vrijwilligerswerk als schoolmaatje inhoudt.

Meld je aan bij Harriet Marseille als je interesse hebt voor het bijwonen van deze avond of als je een intakegesprek wilt voor de functie van schoolmaatje, via 06-38193775 of harrietmarseille@schoolmaatjesons.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *