Steun van wethouder

Gisteren kwam wethouder Marcel Belt uit Leidschendam-Voorburg langs bij een van onze schoolmaatjesgezinnen. Josine van Dorst, het schoolmaatje in dit gezin, was net bezig de zoon te stimuleren om een Donald Duck te lezen, toen de wethouder aankwam. Hij had een kwartetspel voor het gezin meegenomen dat ze direct gingen spelen met elkaar. Gedurende het bezoek kreeg hij een beetje een beeld hoe schoolmaatjes in nieuwkomersgezinnen de ouders ondersteunen in alles wat kan leiden tot een beter toekomstperspectief van hun kinderen.
De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft een enthousiast artikel gepubliceerd over het bezoek van de wethouder en zijn steun aan het schoolmaatjeswerk: https://www.lv.nl/steun-voor-schoolmaatjes-ons

Zowel in Rijswijk als in Leidschendam-Voorburg is weer plek voor nieuwe vrijwilligers. De eerstvolgende training vindt plaats op woensdagavond 20 september. En op donderdagavond 14 september vindt er een vrijblijvende informatieve bijeenkomst plaats. Kijk voor meer informatie op onze vrijwilligersvacatures en neem voor aanmelding of meer informatie contact op via harriet@lelievita.nl (Leidschendam-Voorburg) of schoolmaatjesons.josine@gmail.com (Rijswijk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *